Idas Scrunchie Velour

scrunchie velour

Ladda ner PDF här

Du kan nu virka dina helt egna scrunchies i ett vackert och mjukt velourgarn. Dessa virkade scrunchies kan användas som hårband, armband eller vad du än anser att de passar till. Allt du behöver är en elastisk hårsnodd, vackert velourgarn och en virknål så kan du själv börja skapa trendiga scrunchies.

Maskorna trycks väl ihop i detta mönstret, vilket ger de stora vågorna i scrunchien. Det kan dock pga garnets tjocklek inte vara så många maskor på snodden och därför görs det 3 st i varje maska (ökn).

Mönstret är simpelt då det bara anvädns fastmaskor och stolpar. Det är inte många maskor på den pga garnets tjocklek, vilket gör det till ett litet och snabbt projekt. Det kan vara svårt att se maskorna i garnet, men du kan känna dem väldigt lätt. Ju mer man arbetar med garnet, ju lättare blir det att se maskorna. Detta är därför ett nybörjarvänligt projekt.

Material

Garnåtgång

1 nystan Infinity Hearts Petunia ger 2 scrunchies ca 30 gr/st.

Övriga material

Förkortningar

lm = luftmaska

km = kedjemaska

öjn = ökning (2 maskor i samma maska) 

st = stolpe

Virkinformation:

Ida´s scrunchie virkas genom att du gör fasta maskor runt snodden. Jag trycker ihop dem ordentligt eftersom ju fler maskor man få, desto mer elastiskt blir slutresultatet.

Instruktioner

2.jpg 3.jpg  

Jag virkar 50 fasta maskor på denna slags snodd. På bild 2 virkar jag 10 maskor - och på bild 3 ses där hur tajt de sitter efter.

Varven med fasta maskor avslutas med en kedjemaska.

4.jpg 

1 v - 2 luftmaskor, följt av 3 ökn i varje maska - avsluta omgången med 1 kedjemaska och fäst ändarna.

2.jpg 3.jpg   

Det är inte lätt att se maskorna i detta tjocka garn. De är dock lätta att känna. Efter du har vant dig vid garnet, blir det även lättare att se maskorna.

2.jpg 3.jpg  

2.jpg  

 

Använd gärna #ritokrea och #ritohobby när du delar bilderna av ditt färdiga projekt på sociala medier så att vi kan få se resultatet :)

Design: Thilde Errebo | Instagram @thildeerrebo | www.thildestråd.dk

Version: v4.c256.s3.l4