Vad är amugurumi?

Om du virkar, så har du kanske redan stött på amugurumimönster utan att veta det. Själva konceptet är japanskt och bygger på den lätt karikarerade och barnsliga stilen som vi känner igen från manga och anime. Det är små, virkade figurer som kännetecknas på stora ögon, klara färger och lätta, mjuka former. 

Själva tekniken bygger på en magisk ring samt in- och uttagningar, på samma sätt som du kanske känner igen från en boll. I sitt hemland är denna form av virkning extremt populär, medan det här i väst fortfarande är ett relativt nytt begrepp och det är därför många som inte känner till det. Om du vill ge dig i kast med amugurumis, men inte är så erfaren inom virkning så kan en boll med färgskiftningar vara en bra början. 

De små stoppade figurerna är inte bara söta och roliga för barn - i Japan menar man även att de har en själ och kan ses som små följeslagare som kan hålla dig sällskap och trösta dig när du är ledsen eller nere.

De flesta amugurumis virkas i bomullsgarn, som finns i en uppsjö av färger och gör det möjligt att skapa personliga och färggranna figurer, samtidigt som de kan tvättas i maskin utan problem, så länge du väljer rätt stoppning. 

Det är inga aktiva produkter i denna katergori för tillfället.

Hittade du inte produkten du letade efter?

Marie

Marie är klar att hjälpa dig :)

Har garnet trasslat sig eller är det annat du behöver hjälp med?

Kontakta mig på +46 (0)91-350 33 33 eller info@rito.se eller 💬 Vi talar: danska & engelska.

Version: v2.c353.s3.l4