Gratis guide till hjärta av lufttorkande lera med snygga knappdetaljer

  

Här får du en guide till ett mysigt krea-projekt som du kan göra tillsammans med dina barn, barnbarn eller andras barn. Hjärtat är gjort i lufttorkande lera som dekoreras med kulörta knappar i olika färger, material och storlekar. Det resulterar i ett snyggt hjärta som utstrålar glädje, och beroende på vilken färgpalett du använder kan du ge hjärtat ett somrigt eller vintrigt uttryck. Hjärtat är ett trevligt sätt att dekorera barnens rum, sommarstugan eller vardagsrummet med. Det är dessutom enkelt att slå in, så du kan även använda det hemmagjorda hjärtat som en unik värdinnegåva eller en charmig morsdagspresent. 

Ladda ned PDF här

Du behöver:

Dessutom behöver du:

  • En rundstav, brödkavel eller liknande
  • En limpatron till en limpistol eller något annat runt som går att göra ett jämnt runt hål med 
  • En sax
  • Ev. limpistol
  • Ev. vatten

 

Så gör du:

1) Öppna förpackningen med lufttorkande lera och ta ungefär hälften av leran och knåda den på bordet. 

2) Forma ett hjärta av leran. Kavla med en rundstav eller brödkavel omväxlande horisontellt, vertikalt och diagonalt till dess du har fått den form du vill ha och tjockleken är ca. 1/2 cm. Doppa gärna fingertopparna i lite vatten och jämna ut eventuella sprickor på kanten av hjärtat. Använd inte för mycket vatten eftersom det förlänger torktiden. 

3) Stick limstaven eller något annat runt i hjärtat där du vill ha ett hål för upphängningen. Ta fram knapparna. 

4) Fördela knapparna över hela hjärtat så det blir ett fint mönster. Dra nytta av knapparnas storlek och mönster när du skapar mönstret. 

5) Tryck försiktigt på knapparna och gör det flera gånger, så de kommer ner ordentligt i leran. Låt sedan hjärtat torka i ett dygn, gärna längre. 

6) När hjärtat har torkat tar du bort limstaven och klipper till en bit snöre som du fäster i hjärtat. Om någon av knapparn har lossnat under torktiden kan du limma fast dem med en limpistol. 

7) Nu är ditt projekt färdigt! Hitta en fin plats att hänga upp det eller slå in det snyggt med silkespapper och satinband, så det går att ge bort i present. 

Lycka till!

Version: v2.c772.s3.l4