Gratis guide till satinbandsblommor

    

Om du ska fira en konfirmand eller student och gärna vill följa traditionen med att ge en ros, så är denna guiden upplagd till dig. Med vår guide kan du nämligen göra en unik ros som inte vissnar och som garanterar lever länge. Rosen skapas av skinande satinband vilket ger den ett fint uttryck. Du kan använda satinrosen som en fin present eller till att peppa upp din bordsdukning till olika festliga anledningar. Läs vår guide och se hur.

Du hittar mer inspiration till festligt bordspynt och dekorativa DIY-projekt i liknande guides som:

Ladda ner PDF här

Material:

Gör såhär:

Till blomman med 15 mm band ska det klippas ca 40 cm
Till blomman med 38 mm band ska det klippas ca 70 cm

  

I ena kanten klipper du ca 3 cm in, snittet ska vara helt ute vid kanten. 
Det är änden med klippet som du börjar i

 

Nu ska vi använda nålen till att skapa blombladen. 

Till blomman med 15 mm band sticks nålen igenom för ca var tredje cm.

Till blomman med 38 mm band sticks nålen igenom för ca var sjunde cm.

När alla bladen är på nålen, ska den lilla änden in i nålen

  

Nu dras nålen försiktigt genom satinbandet, eftersom det är den lilla änden som håller ihop på blomman. För att ge blomman rätt form och lite liv, ska blombladen vridas runt änden..

NU SKA VI GÖRA STJÄLKEN

Klipp en bitt trikågarn och eleftanttråd, garnet ska vara ca 15 cm längre än eleftanttråden. I den ena änden ska det göras en liten cirkel som blomman kan ligga/limmas på. I den andra änden viks änden bara upp.

Dra försiktigt garnet över elefanttråden och bind en knut i botten. Överst är det nu en lång ände som ska knytas runt om cirkeln där blomman ska limmas fast. Ta nålen och dra upp änden av garnet genom mitten.

Klipp så du har ca 2 cm eller 4 cm garn, beroende på vilken storlek blomma du gör. Dra försiktigt i garnet och dra så att trådarna lösnas. 

Nu ska blomman bara limmas fast med limpistol. Klipp av änden när limmet har kallnat.

  

  

  

NU SKA VI KLIPPA BLADEN

Klipp ut ovala blad av filten och limma fast dem på stjälken. I guiden har vi gjort bladen i lite olika storlek för att undvika att blomman blir för symmetrisk.

Till den lilla blomman är bladen ca 5 cm och till den stora ca 10 cm.

  

 

Nu ska du bara göra så många blommor du vill ha - om det ska vara en enkel blomma till konfirmanden eller en fin liten bukett, gör du som du önskar. Annars är det bara att packa in den fint i cellofan eller sätta dem i en vas.

BORDSDEKORATION

Du kan även välja att använda blommorna som bordsdekoration, då hoppar du bara över stjälken och limmar fast blomman direkt på bladen.

  

 

Ha det så kul!

Designad av: @thildethordahl på Instagram (Thilde Thordahl) – www.thildestråd.dk 

Version: v1.c806.s3.l4