Gratis bildguide om Acrylic Pouring

Acrylic Pouring

 

Download PDF her

Vill du lÀra dig mÄla och skapa fina tavlor? Har du hört talas om Acrylic Pouting eller vill du testa en ny metod att mÄla pÄ? DÄ Àr denna guiden för dig. HÀr lÀr vi dig hur man anvÀnder ringmetoden för acrylic puoring för att skapa vackra tavlor.

Storlek

20x20 cm eller den storleken som du vÀljer.

Se alla storlekar hĂ€r.

Material

Plus color fĂ€rg – white

Plus color fĂ€rg - lime green

Plus color fĂ€rg - turquoise

Plus color fĂ€rg - yellow sun

Allround medium limlack

Vatten – kokat och svalt vatten

Artino Tavlor 20x20cm

Artino Skumgummipensel 40mm

Glasspinne Natur

Latex engÄngshandskar

FörklÀde

Plastglas

Snapsglas i plast

Acrylic Pouring

 

Instruktioner

Först mÄste du koka ditt vatten och lÄta det svalna sÄ att det blir helt kallt.

NÀr vattnet Àr kallt ska du blanda ditt limlack. Jag blandar det med 1 del limlack och 2 delar vatten. Detta gör du i en kopp och rör om med en glasspinne sÄ att det blandas ordentligt.

 

Acrylic Pouring

Nu ska du blanda dina fĂ€rger. Jag föredrar att blanda 1 del fĂ€rg med 1 del limlacksblandning. Även detta gör du i en kopp och rör om med en glasspinne tills allt har blandats ordentligt. Det beror sĂ„ klart pĂ„ hur tjock du vill att fĂ€rgen ska vara men jag gillar att den Ă€r lite tunnare och att den inte lĂ€mnar spĂ„r pĂ„ glasspinnen nĂ€r du lyfter den utan att fĂ€rgen droppar tillbaka ner i koppen. Vill du har fĂ€rgen lite tunnare kan du tillsĂ€tta vatten. Vill du istĂ€llet har den tjockare kan du tillsĂ€tta mer fĂ€rg.

Acrylic Pouring

FortsÀtt blanda alla de fÀrger du vill anvÀnda till din tavla. Jag blandar alltid extra vitfÀrg jÀmfört med de andra fÀrgerna dÄ den anvÀnds bÄde pÄ egen hand och tillsammans med andra fÀrger.

Nu ska du förbereda tavelduken vilket du enkelt gör genom att tÀcka den med vitfÀrg som du sprider ut jÀmnt över hela ytan. Du behöver inte vara jÀttenogrann men se till att tÀcka hela duken. Detta gör man för att fÀrgen lÀttare ska flyta ut pÄ duken senare.

Acrylic Pouring Acrylic Pouring

Nu Àr det dags att blanda fÀrgerna som du tÀnker att du ska anvÀnda dem för din tavla. HÀll upp fÀrgerna i en ny kopp. De fÀrger du heller i botten Àr i regel den fÀrg som kommer synas mest tydligt pÄ tavlan sÄ tÀnk pÄ det nÀr du börjar blanda. För min storlek - duk pÄ 20x20 cm - anvÀnder jag oftast nÀstan en helt full kopp. TÀnk pÄ att det Àr bÀttre att blanda för mycket fÀrg Àn för lite dÄ det kan begrÀnsa dig om du behöver mer fÀrg senare.

Acrylic Pouring Acrylic Pouring

Nu Àr det dags att hÀlla fÀrgen pÄ duken. Börja i mitten av duken och hÀll fÀrgen i en tun strÄle som du styr genom att göra smÄ cirklar för att skapa ett cirkelmönster pÄ duken. FortsÀtt tills du tömt plastkoppen. MÄnga vÀljer att sluta nÀr man tÀckt halva tavelduken men det Àr inte tillrÀckligt med fÀrg. Se hellre till att du anvÀnder ordentligt med fÀrg.

Acrylic Pouring Acrylic Pouring

LĂ„t fĂ€rgen sprida sig lite pĂ„ egen hand till att börja med. NĂ€r den flytit ut en stund kan du börja tippa pĂ„ duken sĂ„ att fĂ€rgen sprider sig till alla hörn och kanter.Acrylic Pouring Acrylic Pouring

NÀr fÀrgen tÀcker hela duken och enda ut till alla hörnen kan du. Ser du att vissa delar av duken, framför allt i hörnen och kanterna, kan du med fördel anvÀnda ett finger till att sprida fÀrgen Ànnu bÀttre. Var försiktigt sÄ att du inte lÀmnar fingeravtryck.

Acrylic Pouring

Nu Àr din bild fÀrdig och det Àr dags att lÄta den torka. Det brukar ta mellan 24 och 48 timmar för fÀrgen att torka och lÀngre ju mer fÀrg du anvÀnt.

Acrylic Pouring

Designad av: Kreatosse (Majken Andreasen)

 

Version: v1.c286.s3.l4