17:e maj kökshanddukar
Storlek
ca. 44 cm x 27 cm.
Material
- Garn: Shamrock Yarns 100% Bomull. Löplängd 50 g. = 175 m.
- Stickor: 3 mm stickor, plus en 3 mm virknål.
- Stickfasthet: 24 m pr. 10 cm. – eller den storlek du behöver för att håll stickfastheten
Garnåtgång
1 garnnystan per handduk. Jag har använt 1 rött garnnystan (färg 21), 1 vitt garnnystan (färg 02) och 1 blått garnnystan (färg 09).
Förkortningar
m = maska
v = varv
as = avigsidan
rs = rätsidan
arb = arbetet
av = avig
r = rät
Metod
Lägg upp 66 m och sticka fram och tillbaka således:
Varv 1 (as): Lyft av den första maskan som om den skulle stickas avig med garnet framför arbetet. Sticka av till det är 1m kvar, avsluta med 1 r.
Varv 2 (rs): Lyft av den första maskan som om den skulle stickas avig med garnet framför arb. Sticka av till det är 1m kvar, avsluta med 1r.
Upprepa varv 1 och 2 till arbetet mäter ca 44 cm eller till nystanet är nästan slut. Avsluta med varv 1 och maska av med räta maskor.
Använd virknålen och virka 20 lm för att göra en liten upphängningsstropp i hörnet. Sy fast den. Bryt garnet och fäst trådarna. Tvätta och blocka om nödvändigt.
Designad av: Jill Karina Bø, @jillkarina på Instagram